Понедельник , 29 Апрель 2024
Политика

Юлія Тимошенко: Наведення ладу в країні треба розпочинати зі зламу корупційних схем

Загальний аудит зробленого попередньою владою, наведення порядку в управлінні та притягнення до відповідальності всіх, причетних до розкрадання держмайна, не лише створить передумови для змін, на які чекають українці, а й забезпечить ці зміни необхідними фінансовими ресурсами.

Про це Юлія Тимошенко сказала під час презентації стратегічного плану «Треба діяти», яка сьогодні проходить в Києві.

За її словами, розпочинати потрібно зі зламу корупційних схем старої влади. Лідер «Батьківщини» нагадала, що, за оцінками МВФ, 44% економіки України – в тіні, і запропонувала кілька кроків для «детінізації».

По-перше, йдеться про запровадження нової податкової системи зі зміною бази оподаткування. Зокрема, буде скасовано 37 квазіподатків і зборів, ПДВ буде замінений податком на реалізацію, а податок на прибуток – податком на виведений капітал. Для сільгоспвиробників буде запроваджений єдиний податок на гектар землі, зазначила Юлія Тимошенко.

Другий напрямок дій – деофшоризація. «Батьківщина» має відповідні законопроєкти, які повністю закриють виведення коштів в офшорні зони. Їх ухвалення дасть додатково до дохідної частини бюджету 130 млрд грн, а це половина Пенсійного фонду, сказала Голова партії.

Важливою для боротьби з корупцією стане також запровадження програми «Контрабанда-стоп». Подібна програма працювала за часи прем’єрства Юлії Тимошенко, і забезпечила зростання доходів бюджету від імпорту товарів та послуг вдвічі.

Як наголосила лідер «Батьківщини», необхідно правильно організувати систему електронної взаємодії з сусідніми державами і унеможливити маніпуляції з митними деклараціями.

ba.org.ua

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.