Среда , 1 Май 2024
Политика

«Батьківщина» підтримує закон про запобігання впливу держави-агресора на телерадіоінформаційний простір України

«Батьківщина» підтримала у першому читанні законопроєкт про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності провайдерів програмної послуги багатоканальних цифрових ефірних телемереж із загальнонаціональним покриттям (№2035).

Про це повідомив з трибуни парламенту заступник Голови партії Сергій Соболєв.

За його словами, у фракції вимагають оприлюднити власників провайдерів програмної послуги багатоканальних цифрових ефірних телемереж із загальнонаціональним покриттям, які працювали до сьогодні і хто дав їм на це дозвіл.

«Настав момент істини: ми дізнаємось, хто промивав українцям мізки всі ці роки, хто стояв за цим. Хто цей невідомий провайдер», – сказав він і нагадав, що введення цих провайдерів відбувалось тоді, коли перекривали традиційне мовлення, запевняючи, що це мовляв новітні технології.

«Під це завели громадян Латвії, які фактично керують компанією через офшорні юрисдикції. А чи не власник провайдера громадянином країни-агресора?» – риторично запитав представник «Батьківщини».

Відповідний законопроєкт, наголосив Сергій Соболєв, треба доопрацювати до другого читання і ухвалити норму, що провайдером може бути тільки громадянин України і в жодному разі не представник країни-агресора.

Зазначимо також, що юридичним особам і фізичним особам – підприємцям, зареєстрованим в офшорних зонах, перелік яких затверджений Кабінетом Міністрів, а також особам без громадянства забороняється брати участь у провайдері програмної послуги багатоканальної цифрової ефірної телемережі із загальнонаціональним покриттям на усіх рівнях ланцюга володіння корпоративними правами.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.