Пятница , 3 Май 2024
Политика

Юлія Тимошенко: Україна має сама володіти та управляти своєю стратегічною власністю – ГТС (відео)

«Батьківщина» виступає за розділ «Нафтогазу» та наголошує на необхідності залишити 100% ГТС у власності та в управлінні держави.

Про це Юлія Тимошенко зазначила на експертному засіданні щодо обговорення проекту Закону про внесення змін до деяких законів України у зв’язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу, №2239-1.

Вона повідомила, що «Батьківщина» вже підготувала відповідні правки до законопроєкту, щоб не допустити корупційних оборудок з вітчизняною ГТС.

«Будь-які маніпуляції навколо нашої стратегічної власності – передача у концесію, в оренду або в управління третіми особами – неприпустимі. Ми не дамо нашу ГТС забрати в України, позбавити країну надпотужної енергетичної системи на європейському континенті», – зауважила лідер партії.

До того ж політик наголосила на необхідності розділити «Нафтогаз»: Україні не потрібен такий монополіст-посередник і цей крок вже узгоджений з ЄС.

«У нас є зобов’язання перед європейськими партнерами – розділити видобування, транспортування та зберігання природного газу. Не можна допустити перехресного субсидіювання, змішання балансів. Наслідком перехресного субсидіювання та нечесного поводження з фінансами є те, що гроші, які заробляє ГТС, отримує «Нафтогаз». І не перераховує їх  «Укртрансгазу», свідомо доводячи його до штучного банкрутства», – сказала вона.

Так, Юлія Тимошенко пропонує відокремити державне підприємство «Укртрансгаз» з «Нафтогазу», і «ГТС з всіма сховищами експлуатувати як державне підприємство і не буде жодних проблем з перехресним субсидіюванням».

За її словами, необхідно також відділити від «Нафтогазу» і «Укргазвидобування», щоб ті, хто добуває газ, отримував гроші від споживачів без корупційних посередників.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...