Понедельник , 29 Апрель 2024
Политика

Юлія Тимошенко виступить на Конгресі та Саміті ЄНП

20-21 листопада Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко візьме участь у Конгресі та Саміті Європейської народної партії у Загребі (Хорватія), де виступить з промовами щодо ситуації в Україні.

Крім того, заплановано ряд двосторонніх зустрічей з європейськими лідерами та політиками. Разом з Юлією Тимошенко у Конгресі братиме участь заступник Голови партії «Батьківщина», перший заступник голови Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики Григорій Немиря.

Конгрес у Загребі стане першим зібранням всієї родини ЄНП після європейських виборів 2019 року. Тоді партія зберегла своє місце найбільшої групи в Європейському парламенті та президентську посаду в Європейській комісії, на яку призначено Урсулу фон дер Ляєн. Планується, що делегати Конгресу оберуть нове керівництво ЄНП.

У заході візьмуть участь: новообрана президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, чинний президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер, президент Європейської ради Дональд Туск, прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович, прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов, президент республіки Кіпр Нікос Анастасіадіс, президент Румунії Клаус Вернер Йоганніс, прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, інші європейські лідери, політики, експерти та журналісти.

Нагадаємо, що Європейська народна партія є найбільшою та найвпливовішою політичною силою на європейському континенті. До її складу входять 84 партії та партнери з 43-х країн, президент Європейської комісії та президент Європейської ради, 10 голів країн-членів ЄС та 4 голови країн, які не є членами ЄС, 14 членів Європейської комісії. ЄНП має найбільшу фракцію в Європарламенті.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.