Понедельник , 29 Апрель 2024
Политика

У ВРУ внесли законопроєкт, який спрощує розгляд законів з понад 2 тисячами правок

Нардепи від фракції “Європейська солідарність” розробили законопроєкт, який спрощує розгляд законопроєктів, до яких подано понад 2 тисячі поправок. Текст законопроєкту про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо оптимізації процедури розгляду законопроектів у другому читанні (№3313) розміщено на сайті парламенту.

Автори законопроєкту – Володимир Ар’єв, Віктор Сюмар та Ростислав Павленко. Вони пропонують доповнити статтю 120 Регламенту частиною восьмою, у якій визначити, що у випадку подання до другого читання законопроекту більш як 2 тисячі пропозицій, поправок, Верховна Рада може прийняти процедурне рішення про розгляд відхилених головним комітетом пропозицій, поправок без обговорення.
У разі ухвалення такого рішення кожна депутатська фракція отримує право на виступ до 10 хвилин, а позафракційні депутати, які мають зареєстровані поправки, – до 3 хвилин.
Депутати пояснюють, що досвід роботи поточного та попередніх скликань свідчить про те, що шляхом масового подання правок, парламентарі намагаються затягнути розгляд законопроєктів.
“Затягування розгляду законопроектів у другому читанні відбувається переважно шляхом недобросовісного подання величезної кількості пропозицій, поправок до другого читання, розгляд яких може тягнутися місяцями. Відповідно, платники податків змушені оплачувати беззмістовну роботу Верховної Ради України, а громадяни і держава не можуть вчасно отримати необхідні законодавчі акти”, – зазначають автори законопроєкту.
Якщо цей проєкт закону ухвалять, він дозволить пришвидшити процедуру розгляду законопроєктів у другому читанні.

tsn.ua

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.