Вторник , 30 Апрель 2024
Политика

Політолог: Як показують останні опитування, зростає суспільний запит на людей із менеджерським досвідом, а не просто абстрактні “нові обличчя”

«Продовжуючи тему передвиборчої кампанії по місцевим виборам. Як я вже відзначав раніше, найбільш заповзята кампанія очікується у Києві, де поки що лише визначається основний потенційний опонент чинного міського голови В. Кличка, хоча вже ясно, що потенційних “бажаючих” може бути чимало», – про  це на своїй сторінці у Фейсбуці пише політолог Петро Олещук.

«Водночас, ситуація перед виборами найбільш сприятлива для демонстрації слабкостей та проблем чинного керівництва міста. Зокрема, вал корупційних скандалів лише наростає. Останній з них – закупівля нових автобусів для столиці. Порівняно з минулими прикладами, вартість одного зросла з 4,66 до 6 млн. гривень. Загальна різниця – 500 млн. Не дивно, що ця колосальна сума, яку можна було б витратити, приміром, на ремонт доріг, викликала жвавий інтерес опонентів міського голови. Очевидно, що це не перша подібна історія і не остання. Це і створює загальне тло сприйняття ситуації в столиці, а також єдиного шляху її зміни, який буде у багатьох асоціюватися з майбутніми виборами. Водночас, це накладає на всіх учасників майбутньої кампанії серйозні обмеження, адже якщо ключовою темою передвиборчої боротьби буде корупція, то, очевидно, учасники кампанії не зможуть всерйоз у неї включитися, якщо самі матимуть корупційний бекграунд. При тому, що, як показують останні опитування, зростає суспільний запит на людей із менеджерським досвідом, а не просто абстрактні “нові обличчя”. Все це дозволяє більш-менш окресили коло потенційних учасників передвиборчої кампанії. Хоча, звісно, свою поправку накладе і позиція ключових партій», – завершує політолог.

“Вечірні Вісті”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.