Воскресенье , 5 Май 2024
Политика

Вони знову зазіхають на землю! – Юлія Тимошенко

«Батьківщині» вдалося заблокувати чергову антинародну ініціативу влади. Депутати від провладної більшості намагалися запровадити додатковий механізм обезземелення селян, який прописаний у законопроєкті про Фонд часткового гарантування кредитів в сільському господарстві. Фракція «Батьківщина» не допустила його ухвалення.

Про це Голова партії написала на своїй офіційній сторінці у Facebook.

«Учора під вечір у парламенті ми ледь зупинили нову загрозу для селян – законопроєкт про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. Під гарною ідеєю знову сховались диявольські деталі. Фактично створюється незалежний від держави фонд, який роздаватиме бюджетні гроші під заставу землі, а потім цю заставлену землю віддаватиме невідомо кому. Я хочу запитати: ми що, взагалі тут з вами – папуаси, у нас на брязкальця обмінюють взагалі все, що у нас залишилося?» – обурилася Юлія Тимошенко.

Вказаним законопроєктом під приводом «підтримки малих та середніх фермерських господарств» передбачається створити спеціальний незалежний від держави Фонд, до якого увійдуть переважно іноземці, які будуть вирішувати як відбирати у селян землі і яким іноземним банкам потім її розподіляти. На його створення планували виділити 240 мільйонів гривень державних коштів.

Своє занепокоєння з приводу цієї антинародної ініціативи влади висловили й експерти Головного науково-експертного управління Верховної Ради. У своєму висновку до законопроєкту вони вказали на закладені в ньому корупційні ризики, адже в документі не прописані чіткі підстави участі у Фонді юридичних осіб. Також не визначені критерії відбору учасників Фонду, що, на думку експертів, становить загрозу національній безпеці України, адже до Фонду можуть увійти юридичні особи з держави-агресора. Крім того, через невизначеність розміру частки статутного капіталу, який держава зберігає за собою у статутному капіталі Фонду, є ризик втрати державного контролю за його діяльністю. Закладено і передумови для нецільового використання коштів учасниками Фонду.

«Головне науково-експертне управління категоричне: цей законопроєкт містить значні корупційні ризики і несе загрозу національній безпеці. Нам вдалося не допустити його ухвалення, але Слуги народу разом з Європейською солідарністю Порошенка та Голосом Вакарчука дали голоси на його доопрацювання і повторне внесення. Пильнуймо разом!» – наголосила Юлія Тимошенко.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Будет ли Россия испытывать НАТО гибридными атаками?

Россия может начать испытывать НАТО "на прочность".

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...