Четверг , 2 Май 2024
Политика

У перший рік Зеленського РНБО стали скликати майже вдвічі рідше

У перший рік роботи Президента В. Зеленського відбулося майже вдвічі менше засідань Ради національної безпеки і оборони, ніж при попередній владі.

Всього за період із 20 травня 2019 р. по 7 травня 2020 р. відбулося 9 засідань РНБО. Для порівняння: у перший рік президентства П. Порошенка (із 7 червня 2014 року по 7 червня 2015 року) відбулося 15 засідань РНБО.

Такі інформацію КВУ отримав у відповідь на інформаційний запит.

Серед іншого В. Зеленський скликав засідання РНБО щодо ситуації із коронавірусом, у зв’язку із загостренням ситуації в Донецькій, Луганській областях, через проблеми вугільної галузі та напередодні зустрічі в Нормандському форматі у Парижі.

«При президенті В. Зеленському роль РНБО фактично нівелювалася. Головним центром прийняття рішень є Офіс Президента, а інструменти Ради національної безпеки і оборони використовуються не надто часто, про що свідчить доволі низька кількість проведених засідань. Більше того, поява в РНБО, хоч і на посадах радників, таких осіб як Сергій Сивохо взагалі поставила під сумнів компетентність і фаховість цієї інституції», – заявив голова КВУ Олексій Кошель.

«Порівнюючи частоту засідань РНБО, варто розуміти, що у перші місяці президентства П. Порошенка відбувалася активна фаза бойових дій, тому потреба в засіданнях РНБО була високою. Однак під час роботи В. Зеленського в Україні розпочалася епідемія коронавірусу, що також вимагало використання можливостей РНБО. Зокрема, використання інструментів РНБО для координації роботи різних органів», – додав О. Кошель.

Відповідно до Закону «Про Раду національної безпеки і оборони України» однією з функцій РНБО є координація та здійснення контролю за діяльністю органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони при виникненні кризових ситуацій.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...