Понедельник , 6 Май 2024
Политика

Юлія Тимошенко: Обов’язкове медичне страхування – це порятунок для галузі та доступна допомога для людей

Обов’язкове медичне страхування громадян – це той шлях, який допоможе врятувати вітчизняну галузь охорони здоров’я, забезпечити людей якісною медичною допомогою, а лікарів – гідними заробітними платами.

На цьому наголосила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV.

«Нам не потрібно «вигадувати український велосипед», а взяти за приклад понад 90% країн світу, у яких користуються обов’язковою медичною страховкою. Потрібно організувати систему охорони здоров’я так, щоб людина, яка, можливо, і не заглядає за лаштунки та може навіть не знати, що і на якій ланці відбувається, могла прийти та отримати повний спектр медичної допомоги безоплатно», – зазначила лідер партії.

Юлія Тимошенко нагадала, що «Батьківщина» вже зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт щодо обов’язкового медичного страхування.

«Законом передбачається, що частково страховку оплачуватиме роботодавець, частково – найманий працівник. Держава мусить оплатити невідкладну медичну допомогу, мусить оплатити страховки неповнолітнім дітям та непрацюючим людям, а також лікувати за державний кошт особливо важкі захворювання. У світі такі моделі будуються по-різному, але найголовніше – не повинно бути того, що зараз відбувається в Україні», – пояснила Голова «Батьківщини».

Юлія Тимошенко переконана, що починати запроваджувати таку систему потрібно негайно, адже люди потребують допомоги щодня.

«Зараз і міністр охорони здоров’я, і президент країни нарешті сказали, що треба зупинити чинну реформу, переосмислити та знайти той шлях, який для країни був би придатним. Хочу побажати і міністру, і президенту мужності, щоб у них вистачило сили й волі зупинити ліквідацію української системи охорони здоров’я та повернути всю систему до обов’язкового медичного страхування!» – наголосила Юлія Тимошенко.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Будет ли Россия испытывать НАТО гибридными атаками?

Россия может начать испытывать НАТО "на прочность".

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...