Воскресенье , 28 Апрель 2024
Политика

Кулеба поділився важливимм підсумками зустрічі з міністеркою оборони Німеччини. ВІДЕО

Німеччина підтримуватиме зближення України з НАТО

Про це після перемовин у Берліні заявив Дмитро Кулеба.

За словами міністра закордонних справ України, у такій підтримці його запевнила міністерка оборони Німеччини Аннеґрет Крамп-Карренбауер.

“Дуже чітко пролунала фраза про те, що Німеччина підтримуватиме зближення України з НАТО. Це для нас дуже важливо”, – наголосив очільник МЗС.

Читайте також: Міністр окреслив порядок денний сьогоднішніх перемовин у Німеччині

За урядовцевими словами, говорили також про військово-технічну співпрацю між Україною та Німеччиною. “Є дуже серйозні плани”, – прокментував Кулеба, не навівши подробиць.

“І політично я порушив питання про участь України у програмі розширених можливостей НАТО, – додав чиновник. – Ми розраховуємо на підтримку Німеччини в цьому питанні”.

Міністр зауважив, що “це дуже важливо не лише для України, але, ми переконані, і для зміцнення спроможності Альянсу загалом”. “Такої ж думки дотримується абсолютна більшість країн-членів і союзників”, – запевнив голова МЗС.

Читайте також: Рейтинг Путіна впав. Його знову підніматимуть війною в Україні?

“Ми працюємо над тим, щоб досягти консенсусу, – зазначив Кулеба. – Тому що рішення про участь України в програмі розширених можливостей НАТО є консенсусним”.

Також за міністровими словами, українській делегації вдалося довести німецькій міністерці, що представники угруповань “ДНР” і “ЛНР” у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі є громадянами Росії.”Ми підтвердили ключові позиції про неприпустимість прямого діалогу із представниками так званих “ДНР” і “ЛНР”. Ми в ТКГ розмовляємо з Росією”, – наголосив Кулеба.

“Проінформували про наше бачення щодо кордону й на картах, що називається, пальцями показали, де та що відбувається, аби наші колеги усвідомлювали, що з того боку нам протистоять російські командири (а не так звані донецькі або луганські), які командують військовими корпусами, – додав високопосадовець. – Також те, що представники так званих “ДНР” і “ЛНР” у ТКГ – насправді російські громадяни, було максимально чітко доведено”.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.