Пятница , 3 Май 2024
Политика

Юлія Тимошенко: На переговорах з МВФ треба захищати інтереси українців, а влада їх здає

За власну безпорадність президент Зеленський змушує платити усіх громадян. Щоб отримати гроші, за які розплачуватимуться не лише нинішнє, а й майбутні покоління українців, влада погоджується на умови, які несумісні з життям незалежної, економічно сильної України. Це злочин, за який однозначно доведеться відповідати.

На цьому наголосила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі телеканалу «112. Україна».

«Президент, прем’єр-міністр та міністр фінансів таємно вночі підписали меморандум з МВФ, засекретили його і сказали, що допоки МВФ цей документ не розгляне та не адаптує, то ніхто не може знати, що там написано. Якщо там все чисто, чесно та в інтересах країни, то навіщо тоді так боятися?» – запитала Голова партії.

На кожній сторінці проєкту меморандуму, зауважила Юлія Тимошенко, прописана «груба здача національних інтересів».

«Наприклад, у документі влада обіцяє, що держпідприємства включно з державними банками, будуть функціонувати «незалежно» від уряду. Управління всіма державними монополіями, державною власністю, банками передають наглядовим радам, в яких на сьогодні абсолютна більшість іноземців або й громадян України, які живуть і працюють на гранти та фінансуються ззовні. Одним абзацом захоплюється вся стратегічна власність країни та передається зовнішньому управлінню», – застерегла Юлія Тимошенко.

До того ж, підкреслила лідер «Батьківщини», меморандум передбачає, що гроші, зароблені «Нафтогазом», а фактично стягнуті з українців, вже не будуть спрямовуватися у державний бюджет.

«Наша ключова структура НАК «Нафтогаз», там наші газопроводи, там наші сховища, там мільярди грошей, на рік 2-3 мільярди доларів, які можуть бути перераховані в бюджет. Але в меморандумі написано, що потрібно затвердити новий корпоративний статут НАК «Нафтогаз» і вже повністю передати всі фінансові потоки, які підуть не в бюджет, а світовим глобальним шахраям, які будуть ними розпоряджатися», – обурилася Юлія Тимошенко.

За словами лідера «Батьківщини», згода влади на підвищення тарифів, скорочення закладів освіти, продовження знищення медичної галузі є вбивчими для країни.

«Це меморандум про перетворення України в країну третього світу, перетворення нас у бананову республіку, але, на жаль, саме він є справжньою програмою уряду і президента, які виконуватимуть кожний її пункт, на відміну від обіцянок, які вони роздають українцям. Але брехні треба покласти край. Тільки-но я візьму в руки оприлюднений МВФ меморандум, я одразу звернуся до Конституційного суду, аби визнати неконституційність цього документа, який прямо суперечить інтересам країни», – запевнила Юлія Тимошенко.

Голова «Батьківщини» вчергове закликала до об’єднання усіх відповідальних політичних сил країни і створення уряду національної довіри, який обстоюватиме інтереси українців, інтереси України, а не міжнародних спекулянтів.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...