Понедельник , 29 Апрель 2024
Политика

Посли США, ЄС та Японії зустрілись з головою КСУ на фоні скандального рішення щодо незаконного збагачення. ФОТО

 Очільник КСУ зустрівся з західними дипломатами / Прес-служба КСУ

Голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький зустрівся з представниками США, ЄС та Японії. 

Про це повідомляється на сайті КСУ. Зазначається, що 27 жовтня Суд відвідали Повноважний Посол Японії в Україні Такаші Кураі, Голова Представництва Європейського  Союзу в Україні, Посол Матті Маасікас та тимчасовий повірений у справах США в Україні Крістіна Квін, повідомляє УНІАН.

Як вказано на сайті КСУ, у ході зустрічей сторони обговорили низку питань діяльності Конституційного Суду «в аспекті відповідності конституційним правилам та принципам мети створення та завдань системи антикорупційних органів».

Про зустріч відзвітували в посольстві США.

«Було обговорено низку питань, що становлять взаємний інтерес, зокрема важливість прозорості та підтримання реформ, запроваджених після Революції Гідності у 2014 році», – вказано в повідомленні прес-служби посольства в Facebook.

Зустрічі відбулись на тлі новин про те, Конституційний суд ухвалив рішення у справі про подання 47 народних депутатів України, скасувавши статтю 366-1 Кримінального кодексу, якою передбачається кримінальна відповідальність за недостовірне декларування.

  Прес-служба КСУ

Скасування відповідальності за недостовірне декларування: що відомо

27 жовтня Конституційний суд ухвалив рішення у справі про подання 47 народних депутатів України, скасувавши статтю 366-1 Кримінального кодексу, якою передбачається відповідальність за недостовірне декларування.

Рішення набирає законної сили з моменту його ухвалення.

Як зазначив у своєму Telegram-каналі член Наглядової ради АТ “Укрзалізниця” Сергій Лещенко, суд за поданням депутатів від “ОПЗЖ” і “За майбутнє” скасував антикорупційну реформу.

“На закритому засіданні у вівторок КС проголосував за скасування статті 366-1 Кримінального кодексу (недостовірне декларування), незаконного збагачення, електронного декларування, повноважень НАЗК. Проект був розданий вранці і проголосований. Такого не було навіть при Януковичі. Проти виступили лише четверо суддів: Лемак, Первомайський, Колесник і Головатий”, – повідомив Лещенко.

Водночас представник Верховної Ради України у Конституційному суді Ольга Совгиря наголосила, що це рішення було прийнято з кричущими процесуальними порушеннями та є сумнівним за змістом. “На жаль, у зв’язку з сьогоднішнім рішенням КСУ щодо антикорупційного законодавства Україна ризикує бути втягнутою в грандіозний міжнародний скандал”, – написала вона у Facebook. 

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.