Среда , 1 Май 2024
Политика

“Мерзенна продажна публіка”: Портников пояснив, якого удару слід завдати по імперії брехні в Україні

Міністерство закордонних справ Російської Федерації назвало “політичним демаршем” і зазіханням на свободу слова рішення Національної ради з електронних ЗМІ Латвійської Республіки, яким обмежено ретрансляцію цілої групи російських телевізійних каналів. Серед них і головний пропагандистської рупор, телеканал “Россия 1”, який уже давно перетворився на символ безпардонної брехні

Про це для “Еспресо” пише Віталій Портников.

Міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевичс в ефірі московського телеканалу “Дождь” пояснив, що це рішення Національної ради ніяк не пов’язане із позицією уряду – для російського телеглядача ця заява вже сама по собі видається посланням з іншого світу, бо ж більшість росіян просто не розуміє, що таке незалежний регулятор і розділення повноважень влади. Водночас очільник латвійського зовнішньополітичного відомства зазначив, що потрібно проводити чіткі межі між свободою слова й інформаційною війною.

Читайте також: Зеленський прагне зажити Порошенкових лаврів – Казарін

І це визначення латвійського міністра є актуальнім не тільки для балтійських країн, воно є актуальним і для України. Україна – це поле битви. Ми повинні нарешті зрозуміти, що Росія розв’язала проти України справжнісіньку інформаційну війну, яка і стала ґрунтом для справжньої, “гарячої” війни й окупації українських територій. У цій війні беруть участь як самі російські політики та пропагандисти, так і їхні найманці-колабораціоністи в нашій країні. “Телеканали Медведчука” – тільки частина цієї величезної імперії брехні, яку Кремль почав створювати відразу ж після проголошення Незалежності України. І розквітла ця імперія брехні в похмуру епоху Путіна.

При цьому серед найманців є як щирі прихильники “русского мира”, так і звичайні “заробітчани”, які готові за невелику платню продати й рідну матір, й Україну. Власне, російських пропагандистів це теж стосується. Ті ж Дмитро Кисельов і Володимир Соловйов у молодості невтомно зображали із себе великих демократів, а потім перетворилися на дорогу обслугу авторитарного режиму. Але коли режим упаде, вони перші почнуть поливати Путіна брудом, аби зберегти гроші, майно та змогу жити в телевізорі.

Нам варто зрозуміти, що ментальність прихильників “русского мира” в нашій країні ми не змінимо. Ці люди завжди житимуть мрією про ліквідацію Української держави, а паспорт громадянина України вони розглядають як зручний інструмент, який допомагає сприяти цій ліквідації. І ці люди завжди голосуватимуть за проросійські партії та підтримуватимуть будь-яку антиукраїнську владу – у Києві, Донецьку, Луганську чи Сімферополі. Але таких людей у нашій країні меншість.

Читайте також: Три причини, з яких Зеленський пішов на прямий конфлікт із Медведчуком

Тому ми повинні думати не про них, а про мерзенну продажну публіку. Простіше кажучи – ми повинні позбавити цих людей можливості заробляти. Ми повинні закрити всі борделі – раз і назавжди. Політичну проституцію в Україні слід поставити поза законом.

Звичайно, патріотами України ці люди не стануть навіть тоді, коли залишаться без своїх срібняків. Просто тому, що в жодного з них немає навіть натяку на серце, совість, душу. Просто тому, що вони люблять тільки гроші. Бажано долари та євро, ясна річ – скільки б вони не брехали, що люблять рублі.

Але якщо борделі закриються, всі ці мерзотники принаймні позбудуться можливості шкодити нам і нашій країні, перестануть занапащувати душі наївних інфантильних співгромадян.

Із політичних ґвалтівників – депутатів, експертів і журналістів – вони швидко перекваліфіковуються в управдоми і просто житимуть на доходи від нерухомості, яка дісталася їм за відомі послуги. І це вже буде не проблема країни, а проблема їхніх квартирантів.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...