Суббота , 4 Май 2024
Политика

У ТКГ щодо Донбасу заявили про глухий кут у переговорах: Росія висунула Україні одну вимогу

Переговори щодо Донбасу зайшли в глухий кут / Ілюстрація REUTERS

Переговори мінської Тристоронньої контактної групи знаходяться в глухому куті, заявив представник української делегації, журналіст Сергій Гармаш.

Про це він сказав в ефірі каналу “Україна 24“, інформує УНІАН.

“Робота в ТКГ на сьогоднішній день як ніколи в глухому куті в тому плані, що Україна наполягає на тому, що вона повинна вести діалог з Росією, а Росія наполягає на тому, що ми повинні вести діалог з так званою “другою стороною” – Донецьком і Луганськом”, – розповів він. 

При цьому Гармаш не виключив ймовірності нової ескалації на лінії розмежування.

“Заява Гризлова, де він звинувачує Україну в провокуванні ескалації заздалегідь… тобто ескалація буде з того боку, але винні ми в ній заздалегідь. Це говорить про те, що буде короткострокове, сподіваюся, що короткострокове, загострення на фронті, щоб залякати українське керівництво і наших західних партнерів, які не хочуть військової ескалації, і змусити сісти за стіл переговорів безпосередньо з Донецьком і Луганськом. Мені здається, саме на це все направлено”, – заявив Гармаш. 

Днями бойовикам в Донецькій області дали дозвіл відкривати “попереджувальний вогонь” на придушення і знищення вогневих точок противника.

Українська делегація в Тристоронній контактній групі розцінила цю заяву як загрозу одностороннього виходу РФ з режиму припинення вогню і загрозу зриву виконання Мінських домовленостей.

4 березня прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що українська сторона повинна залишатися прихильницею Мінських домовленостей і висловив “стурбованість” посиленням напруженості на лінії зіткнення на Донбасі.

У зв’язку з цим в МЗС України закликали Росію припинити перекладати відповідальність за виконання Мінських угод на інших і почати виконувати взяті на себе мирні зобов’язання. 

УНІАН

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Будет ли Россия испытывать НАТО гибридными атаками?

Россия может начать испытывать НАТО "на прочность".

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...