Суббота , 4 Май 2024
Политика

Тимошенко стає моральним авторитетом для країни, яку кинули у прірву хаосу, – політолог

Пандемія коронавірусу, переповнені лікарні і рекордна смертність, захмарні тарифи на газ/опалення і ціни на продукти харчування, що ростуть щодня, масове безробіття, мізерні пенсії і зарплати, найсильніше падіння економіки. Україна ще ніколи не опинялася в такому складному становищі. При цьому десятки мільйонів простих людей свідомо кинуті «зеленою» владою напризволяще. Країна знаходиться в тотальному хаосі, де кожна людина змушена виживати як може, а влада при цьому цинічно набиває собі кишені з бюджету.

На таку кричущу ситуацію звернув увагу політолог Дмитрій Корнєйчук у своєму дописі в Facebook.

Найстрашніше, наголошує Корнєйчук, що «зелена» команда, сидячи в Києві, малює в підконтрольному інформаційному просторі фейкову картинку постійного поліпшення ситуації в країні. Наприклад, ще в лютому нам банально брехали, що коронавірусу практично немає, а завтра-післязавтра будуть мільйони доз необхідних вакцин, – зауважив політолог.

Однак «все добре» тільки в смартфонах наших чиновників. У регіонах країни ситуація просто катастрофічна. Але владі на це наплювати. Ні президент, ні прем’єр, ні члени Кабміну не проводять реальні зустрічі на місцях, щоб зрозуміти проблеми медиків, аграріїв, малого і середнього бізнесу, бюджетників, пенсіонерів. А навіщо? Адже легше записати черговий оптимістичний «відосік» з теплого кабінету на Банковій. Або влаштовувати постійне шоу з санкціями.

Тому такими важливими для тисяч українців є поїздки по регіонах України лідера опозиції і двічі прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Єдиного топ-політика, яка в лихоліття наживо спілкується з лікарями і медсестрами по всій країні, вислуховує і вникає в їхні реальні проблеми. І не тільки озвучує ці проблеми перед владою, а й робить конкретні кроки по швидкому їх вирішенню. По суті, Тимошенко мимоволі стає моральним авторитетом для країни, яку «зелені» кинули у прірву хаосу.

А медики озвучують Тимошенко ті страшні речі, про які влада свідомо не говорить. Про те, що українці, як і раніше не мають можливості отримати оперативну першу допомогу при ковіді, оскільки сімейні лікарі не встигають справлятися з таким об’ємом хворих. Про те, що сімейні лікарі не отримую ковід-надбавок від держави, як і багато категорій лікарів, які також стикаються з ковід-хворими в опорних лікарнях. Про те, що багато лікарень не отримують необхідного фінансування з центру, тому не можуть запустити додаткові ліжко-місця. Ну, і головне – велика частина українців, які лікуються вдома, змушені за свій рахунок робити ПЛР-тести і купувати ліки. Тобто – не виконуються всі ті норми, які рік прописані в законах і постановою Ради (прийнятому під сильним тиском Тимошенко) по боротьбі з ковідом.

І ось в цих катастрофічних умовах в країні у кожного опозиційного політика є вибір.Перший – просто критикувати владу і потирати руки від постійно погіршення ситуації в Україні. Але такі політики беруть на себе частину відповідальності за те, що відбувається. Українцям потрібні не порожні балачки, а реальна допомога.

Другий варіант – намагатися переконати президента і його «монокоаліцію» відмовитися від політики, яка веде до знищення країни. Постійно пропонувати реальні альтернативні кроки по боротьбі з ковідом, тарифній політиці, порятунку економіки. Вимагати від президента в такий складний час закликати об’єднатися всі сили в парламенті і поза, сформувавши найсильніший Кабмін в історії України.

Саме такий конструктивний опозиційний шлях в інтересах людей вибрала Тимошенко. І якщо президент Зеленський погодиться відмовитися від зовнішнього управління, невигідних реформ охорони здоров’я, освіти і земельної, сформувати Кабмін професіоналів, який врятує країну, то «Батьківщина» готова увійти в коаліцію, а Тимошенко – очолити Кабмін.

І чим довше Зеленський не наважується на формування нового професійного Кабміну, тим більше людських життів ми втрачаємо від коронавірусу, тим біднішими стають українці і в тим  більшу економічну кризу скочується країна. А відповідальність за все, що відбувається падає саме на президента, а не «фунтів» з нинішнього Кабміну або фракцію “кнопкодавів” «Слуга народу».

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Будет ли Россия испытывать НАТО гибридными атаками?

Россия может начать испытывать НАТО "на прочность".

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...