Пятница , 3 Май 2024
Политика

Голобуцький: Україна вже ніколи не зможе дозволити собі мирний порядок денний і антимілітаристську риторику

Україна вже ніколи не зможе дозволити собі мирний порядок денний і антимілітаристську риторику  принаймні, до розвалу РФ.

Таку думку на власній сторінці у Facebook висловив політтехнолог Олексій Голобуцький, інформує UAINFO.org.

Міністр оборони РФ Шойгу повідомив, що навчання в Південному та Західному військових округах завершені, “цілі досягнуті повністю”, і з завтрашнього дня російські війська почнуть повертати в пункти постійної дислокації.

Український віцепрем’єр Рєзніков в Миколаєві на це радісно відреагував: “Я дуже позитивно налаштована людина: війни не буде, її не має бути. У нас зараз час не для війни, у нас зараз, вибачте, городи за графіком. Городи, необхідно займатися мирним життям для кожного, хто живе на Україні. …Я із задоволенням послухав вчора виступ президента Путіна і зрозумів, що для них важливіше внутрішня повістка. Вчора не прозвучало нічого загрозливого для нас з вами. Це головне, що треба було почути. Тому ще раз повторюю – війни не буде. Це головне. Ідіть копайте городи, святкуйте Великдень, займайтеся мирним життям”.

Ми, звісно, всі в курсі, що теперішня влада некомпетентна вкрай. А вимагалось же від віцепрем’єра небагато: просто промовчати і відіслати до президента з питанням про війну.

Росії для передислокації військ знадобились лічені дні. Путін оцінив реакцію передусім всередині України на ескалацію конфлікту – що навіть Зеленський почав робити більш мілітаристські заяви. Оцінив і реакцію НАТО та США, реакцію ЄС. І вирішив поточний момент невдалим для просування глибше на нашу територію. Війська буде відведено.

Але ж ніхто і ніщо не завадить Путіну за ті ж кілька днів повернути всю російську армію на наші кордони. При тому якщо ми розслабимось і справді перейдемо до “риторики городів”, нам мобілізуватись значно довше. І це вимагатиме одночасно стільки ресурсів, скільки ми не зможемо собі дозволити. Тільки якщо нарощувати обороноздатність поступово, ні на день не припиняючи цей процес, із залученням всієї можливої допомоги союзників.

Це стосується і офіційної позиції президента Зеленського: його звернення так само мають лишатись жорсткими. І має додатись мобілізаційний складник, що об’єднуватиме і мотивуватиме всіх українців до захисту своєї держави. Принаймні, до повернення окупованого Донбасу й Криму.

Але, як я вже неодноразово казав, реально ці території ми подужаємо повернути хіба в процесі системної кризи в Росії і її розпаду. До цього моменту мирна риторика для нас неактуальна.

Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Будет ли Россия испытывать НАТО гибридными атаками?

Россия может начать испытывать НАТО "на прочность".

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...