Воскресенье , 28 Апрель 2024
Политика

CNN: Держсекретар США Блінкен може приїхати в Україну вже в травні

Блінкен вже в травні може приїхати до Києва фото REUTERS

Держсекретар США Ентоні Блінкен може приїхати в Україну вже в травні. У Києві він обговорить можливу зустріч президента США Джо Байдена і українського президента Володимира Зеленського.

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерело в українському уряді, інформує УНІАН.

Зокрема, зазначається, що Блінкен прибуде в Україну до зустрічі президента США Джо Байдена і президента РФ Володимира Путіна.

“Візит Блінкена в Україну може послабити занепокоєння європейської країни з приводу можливої зустрічі Байдена і Путіна цього літа”, – йдеться в матеріалі. 

Видання зазначає, що той факт, що адміністрація Байдена відправить в Україну свого найвисокопоставленішого дипломата дає чіткий сигнал про те, що Вашингтон підтримує цю країну і цінує її як союзника.

“Візит Блінкена в Україну стане однією з можливостей обговорити потенційну зустріч Байдена і Зеленського, поки президент США буде в Європі цього літа”, – повідомило CNN джерело в уряді України.

Видання зазначає, що держсекретар вже кілька разів розмовляв зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою, в тому числі на початку цього місяця на зустрічі в Брюсселі. 

Дипломат Даніель Фрід, який працював послом США в Польщі з 1997 по 2000 рік, назвав потенційну поїздку в Блінкена в Україну “дуже хорошим кроком”.

“Правильна українська стратегія вимагає двох частин”, – сказав він. “Одна рука обняла їх за плече, щоб допомогти протистояти агресії Кремля, і ступаючи за спину, щоб змусити їх виправити ситуацію вдома, щоб Україна не була корумпованою державою, вразливою перед російською агресією”, – сказав Фрід.  

УНІАН

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.