Суббота , 4 Май 2024
Политика

“Слуги народу” під час локдауну збирались у готельно-ресторанному комплексі – Схеми

Нардепи збирались під час локдауну фото УНІАН

Журналісти зафіксували, як народні депутати від більшості і ще принаймні два десятки представників президентської політсили в Київській області нехтували карантинними обмеженнями, запровадженими на час локдауну. 

Зокрема, журналісти “Схем” показали, що під час локдауну народні депутати від партії “Слуга народу” Андрій Мотовиловець, Анатолій Гунько і Артем Культенко та їхні однопартійці-депутати з Київської обласної ради провели кількагодинну зустріч у заміському готельно-ресторанному комплексі Koncha Zaspa Park. Співвласником ресторану в цьому закладі є депутат Київської облради від “СН” Сергій Левченко, який теж був присутній, передає Українська правда.

Деякі з них пояснили зібрання у комплексі “паралізованою роботою облради” і неможливістю знайти “інший коворкінг”.

Автомобіль, яким користується голова комітету з питань бюджету і народний депутат “Слуги народу” Юрій Арістов, помітили біля ресторану “Адріатік” у центрі Києва 8 квітня. Тоді в столиці уже діяв посилений карантин.

Через годину знімальна група зафіксувала, як з третього поверху спустився чоловік і залишив ресторан через кухню – ним виявився Арістов з компанією людей. Гості ресторану, кухар та офіціант були без захисних масок.

Пізніше журналісти декілька разів бачили, як Арістов відвідував цей ресторан, на що той відповів, що відвідував заклад, аби “поспілкуватись з другом”.

“Схеми” розповіли, що на вечірці у заступника керівника фракції та кума керівника Офісу президента Андрія Єрмака Миколи Тищенка були присутні низка колег. Серед них – Олександр Трухін та колишній нардеп від “Слуги народу”, а нині керівник Черкаської ОДА Олександр Скічко з дружиною.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом порушення карантинних вимог у готелі на столичному Подолі – за даними ЗМІ, Тищенко влаштував там вечірку на честь дня народження своєї дружини.

Журналістам вдалось дізнатись деталі святкування у карантин дня народження дружини Тищенка: гості заходили у готель без масок, їх також просили не виставляти фото та відео у день події та не відмічати локацію.   

Українська правда

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Будет ли Россия испытывать НАТО гибридными атаками?

Россия может начать испытывать НАТО "на прочность".

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...