Понедельник , 29 Апрель 2024
Политика

Саакашвілі заплутався в законах та звинуватив суддю ОАСК у скандальному рішенні – у відповідь той…заспівав (відео)

Не сваритися, а співати! Суддя ОАСК Кирило Гарник відкинув стереотипи та заспівав пісню голові виконкому Національної ради реформ Міхеїлу Саакашвілі у відповідь на образливі заяви останнього.

Зокрема Саакашвілі назвав Гарника «знахабнілою свинею» та звинуватив у нібито скандальному скасуванні рішення колишнього міністра інфраструктури Владислава Криклія. Суддя ж записав для того відеозвернення, наприкінці якого заспівав пісню грузинською мовою, повідомляє Багнет.

«….Україна та Грузія завжди були братськими народами. І в наших народів є почуття гідності. Українці слухають політиків, але довіряють лише діям. Рішення суду в жодній країні не обговорюється, а виконується. І це передбачено як українським законодавством, так і міжнародними нормами. Я згоден з Вами, пане Саакашвілі, що, як Ви кажете, з цим «бардаком» треба покінчити. Зокрема, у Вашій особі. Як українець та патріот власної країни, я хочу Вам відповісти піснею», – заявив Гарник.

Суддя також поставив Саакашвілі провокаційне запитання, уточнивши ким той є насправді – «реформатором чи простроченим політичним продуктом».

Зазначимо, суперечка розгорілась через призупинення дії наказу Міністерства інфраструктури України, який мав впровадити автоматизовану систему тестування моряків без участі людини-екзаменатора. 


Проте, виявилося, що з боку Міністерства була грубо порушена процедура вступу наказу в дію. Зокрема, спочатку Мін’юст не опублікував документ у загальний доступ, а отже він не міг вступити в силу. Після чого міністр Криклій відзвітував в прес-релізі свого відомства про те, що наказ вже зареєстрований і вступив в силу, інформує From-ua.com.

Варто зазначити, що будь-які документи повинні бути відповідним чином оформлені і зареєстровані в установленому порядку. Тільки в цьому випадку вони можуть стати підставою для зміни існуючого порядку дій чиновника будь-якого органу виконавчої влади. Якщо ж наказ міністерства порушує норми чинного законодавства або його реєстрація не була проведена, то а) його вступ в силу можна оскаржити в суді б) чиновник, який вирішив почати виконувати наказ до його вступу в силу, як мінімум, ризикує бути викритим в посадовому злочині/недбалості або неналежному виконанні своїх обов’язків.

Відповідно, якщо в суд надійшла позовна заява, то суд не міг на неї не відреагувати.

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.