Понедельник , 29 Апрель 2024
Политика

Журналісти виявили у депутата Верховноі Ради російське громадянство, – Седлецька

Це – народний депутат України від ОПЗЖ, Олександр Пономарьов. І він – громадянин Росії. «Схеми» знайшли у нього російський паспорт. 

Як з’ясувала Sophia Sereda, громадянство РФ він отримав у 2003 році, а згодом замінював паспорт РФ на новий, досягнувши 45 років. Документ дійсний і актуальний, інформує UAINFO.org.

В чому проблема? Цей депутат – мажоритарник, який «тримає» в Приазов’ї цілий регіон. А саме – місто Бердянськ (яке місцеві часто називають «Пономарьовськ»).

Бердянськ – один з ключових населених пунктів у разі спроби Росії пробити так званий «південний коридор» між окупованим Донбасом і Кримом. Чи не тривожно, що «господар» такого стратегічно важливого регіону виявився громадянином країни-агресора?

Більше того, попри те, що у декларації у розділі «бізнес» у депутата одні прочерки, насправді ж він контролює велику бізнес-імперію з виробництва технічних мастил у Бердянську – це група компаній Азмол та Агрінол.

Основний зовнішній ринок збуту цих мастил – це Росія, туди відвантажуються найбільші об’єми.

А хто купує мастила Пономарьова в Україні?

Найкрупніші замовники – Укрзалізниця та… Збройні сили України. Компанії з орбіти Пономарьова мають фактично монопольне становище у сфері мастил для бронетехніки, бо саме під них віддавна прописані технічні умови Міноборони.

І вже був гучний прецедент. У 2017 році зламались одразу 30 танків ЗСУ – експертиза встановила, що причина цьому – мастила придбані у «Агрінолу». Говорили про диверсію, була порушена справа СБУ.

Однак за чотири роки це кримінальне провадження про державну зраду досі нічим не завершилось.

Фірми з орбіти Пономарьова і надалі продовжують брати участь у тендерах на закупівлю мастил для української армії у критично важливий для неї момент – коли від якості їхньої продукції може залежати, чи зможе бронетехніка ЗСУ допомогти захистити Україну від агресії.

Тепер, коли журналісти знайшли у депутата українського парламенту російське громадянство, якою має бути реакція української влади?

По-перше, можливо СБУ мала би активізувати своє розслідування?

По-друге, вже були прецеденти, коли Зеленський позбавляв українського громадянства осіб, на підставі того, що вони мали громадянство інших країн (наприклад контрабандиста Альперіна та інших).

Чи побачить Зеленський достатню загрозу і цього разу – коли громадянин Росії, виявляється, сидить прямо під куполом ВР?

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.