Четверг , 9 Май 2024
Разное

На сході України поранені шість бійців ВСУ

За минулу добу, 7 травня, в зоні бойових дій на сході України проросійські бойовики 21 разів відкривали вогонь. В результаті обстрілу постраждали шість українських військових.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об’єднаних сил (ООС).

Так, бойовики двічі відкривали вогонь біля Мар’їнки – з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Поблизу Старогнатівки противник застосував безпілотний літальний апарат, скинувши постріл ВОГ-17 над позиціями ООС, а згодом обстріляв наших військовослужбовців із озброєння бойових машин піхоти.

По захисниках Широкиного тричі стріляли з мінометів 82 мм, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, а захисників Новоселевки-2 обстріляли з автоматичних станкових гранатометів.

Біля Авдіївки окупанти стріляли з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Неподалік Новотошківського ворог випустив 19 артилерійських снарядів калібру 122 мм і 10 хв 120-го і 82-го калібру.

По околицях Оріхового стріляли з мінометів калібру 82 мм (30 хв), також використовували гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети. За захисникам Кримського двічі стріляли з мінометів 120-го і 82-го калібру.

У штабі зазначає, що наші підрозділи давали відповідь вогонь зі штатного озброєння. “Завдяки влучності українських військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил ворог був змушений припинити свої злочинні дії”, – додали в штабі ООС.

За даними розвідки, українські військові ліквідували сімох російських окупантів і ще п’ятьох поранили. Крім того, вони знищили військову вантажівку противника.

 

З початку 8 травня окупанти випустили 24 міни 120-го калібру по позиціях захисників Оріхового, також застосовували станкові протитанкові гранатомети.

bykvu.com

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как украинские военные встретили Пасху?

Генеральный штаб ВСУ сделал подборку фотографий, на которых можно увидеть то, как...

Кому лучше не есть хрен? Риск острых продуктов

Польза хрена для организма, и каким людям его есть нельзя.

ВС РФ казнили 15 боевиков ВСУ при сдаче в плен с декабря

ВС РФ по меньшей мере казнили 15 украинских военнослужащих за декабрь 2023...