Суббота , 4 Май 2024
Общество

56% українців – проти легалізації грального бізнесу

З 19 листопада по 13 грудня 2019 року Київський міжнародний інститут соціології в рамках Всеукраїнського дослідження «Думки і погляди населення України (Омнібус)» серед іншого вивчив думку населення України щодо легалізації грального бізнесу.

Про це повідомляється на сайті КМІСу. 

За даними дослідження, 62% респондентів знають, що на розгляді в парламенті є одночасно кілька законопроектів щодо легалізації грального бізнесу.

Водночас на запитання “Чи підтримуєте Ви легалізацію грального бізнесу” 56 % опитаних відповіли, що повністю не підтримують. Ще 19% респондентів підтримують легалізацію азартних ігор, але за умови, що для цього будуть відведені спеціальні ігрові зони або локалізовані місця. Повністю підтримують легалізацію грального бізнесу 18%.

Респондентам ставилось питання про те, які ігри із наведеного для них списку все-таки можуть бути дозволені в Україні легально. Майже половина опитаних (50%) вважають, що це можуть бути лотереї; 22% – букмекерські ставки; 19% обрали у цьому списку казино. У відповіді на це питання 37% зазначили, що жодна із азартних ігор не може бути легалізована в Україні.

52% мешканців України ставляться негативно до того, що президент Володимир Зеленський схвалює легалізацію грального бізнесу. Позитивне ставлення до такої ініціативи президента – у 35% респондентів.Польовий етап тривав з 1 по 12 грудня 2019 року. Опитування проводилося в 110 населених пунктах (PSU) у всіх областях України, окрім автономної республіки Крим. У Донецькій і Луганській областях опитування проводилися тільки на територіях, що контролюється Україною.

В результаті польового етапу було зібрано 2043 анкети.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% – для показників близьких до 25%, 2,0% – для показників близьких до 12%, 1,4% – для показників близьких до 5%.

 

Вечірні Вісті

 

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Признаки неуважения, с которыми сталкиваются все

Часто можно столкнуться с неуважительным отношением к себе со стороны другого человека.

Почему женщины не должны бояться потерять мужчину? Мнение психолога

Женщины в основном всегда имеют страх расставания со своей второй половиной.

Сколько украинских школ изучают русский язык как отдельный предмет?

По состоянию на 20 июля 2023 подконтрольной украинскому государству территории работало 10...

Спонтанные подарки: когда дарить цветы без повода

Спонтанные подарки зачастую несут в себе глубокий смысл и особую ценность.