Суббота , 4 Май 2024
Общество

Перший блогер вільного українського духу, – привітання Юлії Тимошенко до Дня народження Тараса Шевченка (відео)

Творами Шевченка сьогодні можна проілюструвати всі перипетії, біди, жалі, проблеми, надії та сподівання України.

Про це йдеться в привітанні Юлії Тимошенко з нагоди Дня народження Тараса Шевченка, яке політик розмістила на своїй сторінці у Facebook.

«9 березня – Шевченків день. Звернула увагу на таке. Останнім часом в мережі, в стріт-арті, на одязі молодих українських дизайнерів з’явилося багато Шевченка. Це – Шевченко-мем, іноді Шевченко-комікс. Шевченко в кросівках, Шевченко в джинсах, Шевченко в однострої… Однак, це майже нікого не обурює, не викликає осуду чи ніяковості. Шевченко – органічний навіть у цих іпостасях. Чому? – Та тому, що Шевченко сучасний. Він абсолютно сьогоднішній український поет!» – зауважила лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко переконана, що саме така окрема доля великих геніїв світу – не старіти, не зуживатися, не бронзовіти.

«Шевченко – як «The Beatles»… Шевченко – феномен. Нам зараз складно уявити ту Україну Шевченка, тодішнє суспільство. Але задумайтесь: середина 19 століття, офіційно української мови не існує, так само як не існує України в жодних інституційних формах. Шевченкові книжки видаються в напівпідпільних типографіях, мізерними тиражами, бозна-де, за тридев’ять земель від України. І при цьому вся Україна – з мала до старого – говорить Шевченком, цитує його напам’ять, знає і шанує. Хіба це не диво?» – додала Голова партії.

Кожна друга цитата Шевченка, наголосила Юлія Тимошенко, показує сьогодення людей, усі переживання, сподівання та надії.

«Шевченко – перший блогер вільного українського духу. Так, він надзвичайно сучасний. Кожна друга його цитата актуальна сьогодні. Шевченком можна проілюструвати всі наші перипетії, біди, жалі, проблеми, надії й сподівання… «Кайданами міняються, правдою торгують» – хіба це не про сьогоднішню країну? Не про владу? Не про вибори? Але не буду про сумне. Бо Шевченко – це не про сум і не про нудьгу. Його гнів не безпорадний. Це гнів дії та вищої справедливості, гнів праведної сили, що саме йде вершити суд», – зазначила Юлія Тимошенко.

Юлія Тимошенко зауважила, що саме силою, натхненням, вірою в себе та у світле майбутнє й сьогодні надихає творчість великого українця, Тараса Шевченка.

«Шевченко народився 9-го березня, а помер 10-го. І в цьому також великий символізм. Живи, як один день. Але живи так, щоб лишатися у віках… Сьогодні люди йдуть до пам’ятників Шевченку не просто для того, щоб вшанувати поета, покласти квіти. Це не похід на «кладовище». Це похід за вірою. Вірою в себе, передовсім. Бо від Шевченка й сьогодні набираються сили й натхнення. Ми дуже вдячні тобі, Тарасе, за те що ти був в Україні. За те, що жив нею. За те, що лишаєшся з нами сьогодні!» – резюмувала Голова партії «Батьківщина».

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Признаки неуважения, с которыми сталкиваются все

Часто можно столкнуться с неуважительным отношением к себе со стороны другого человека.

Почему женщины не должны бояться потерять мужчину? Мнение психолога

Женщины в основном всегда имеют страх расставания со своей второй половиной.

Сколько украинских школ изучают русский язык как отдельный предмет?

По состоянию на 20 июля 2023 подконтрольной украинскому государству территории работало 10...

Спонтанные подарки: когда дарить цветы без повода

Спонтанные подарки зачастую несут в себе глубокий смысл и особую ценность.