Пятница , 3 Май 2024
Общество

Кличко: Якщо за тиждень у нас ситуація різко погіршиться, – іншого виходу, як повернутися до обмежень у нас не буде

«Чимало киян самі собі зняли обмеження. І продовжували ходити в парки та на дитячі майданчики, компаніями на пікніки, не дотримувались елементарних правил безпеки», – про це на  своїй сторінці у Фейсбуці пише столичний мер Віталій Кличко.

«Очевидно, що зараз ми маємо результати цих «радощів життя» – і після Паски, і під час травневих свят. Цими днями було три вихідних. І в столиці відбувалися просто масові гуляння! Хоч ми і закликали дочекатись послаблень і дотримуватися правил безпеки.

Дехто зараз питає: а навіщо був потрібен карантин. Навіщо? Поясню ще раз. Ми його запровадили вчасно! І не допустили стрімкого розповсюдження вірусу й інфекційного вибуху. Як це трапилося в інших країнах. У нас не померло стільки людей, не «лягла» медицина. І зараз, просидівши стільки часу на карантині, взяти і звести нанівець всі зусилля – м’яко кажучи, нерозумно!

Послаблення в місті запроваджуватимуть поступово. Щоб розуміти, де в нас основні ризики і де можуть бути спалахи захворювання. Перший етап – це тест на те, чи готові ми жити за правилами.

І я нікого не лякаю. Але, якщо за тиждень у нас ситуація різко погіршиться, – іншого виходу, як повернутися до обмежень у нас не буде.

Так, дехто, звичайно, може ігнорувати все. Та ті, хто зараз нехтує правилами і говорить про світову змову, зовсім по-іншому поводитимуться в інфекційних відділеннях! І теж пред’являтимуть претензії. Вже про те, що їм не надали допомогу», – завершує мер.

«Вечірні Вісті»

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Признаки неуважения, с которыми сталкиваются все

Часто можно столкнуться с неуважительным отношением к себе со стороны другого человека.

Почему женщины не должны бояться потерять мужчину? Мнение психолога

Женщины в основном всегда имеют страх расставания со своей второй половиной.

Сколько украинских школ изучают русский язык как отдельный предмет?

По состоянию на 20 июля 2023 подконтрольной украинскому государству территории работало 10...

Спонтанные подарки: когда дарить цветы без повода

Спонтанные подарки зачастую несут в себе глубокий смысл и особую ценность.