Воскресенье , 28 Апрель 2024
Общество

ЗСУ одержали нові американські “Джавеліни”

Для потреб Збройних сил України надійшли ракети FGM-148E, які є однією з останніх модифікацій протитанкових ракет комплексу Javelin (“Джавелін”)

Про це сьогодні, 24 червня, повідомила пресслужба Мінстерства оборони.

У відомстві зазначили, що першу партію отримали минулого тижня – крім ракет до протитанкових ракетних комплексів, українським військовим надійшло допоміжне обладнання на суму понад 27 мільйонів доларів.

Читайте також: США надає Україні військове обладання на понад $60 млн. ФОТО

“Постачання решти товарів військового призначення, відповідно до домовленостей, передбачено у 2021-2022 роках. Реалізація контракту на загальну суму понад 36,5 млн доларів США є значним кроком розвитку українсько-американського стратегічного співробітництва на підтримку обороноздатності України та відкриває нові перспективи до здійснення Міністерством оборони України прямих зовнішньоекономічних домовленостей у галузі озброєння та військової техніки з державами-партнерами”, – зазначили в Міноборони.

17 червня Посольство США в Україні повідомило, що Вашингтон передав Києву військове обладнання в рамках співпраці у сфері безпеки на понад 60 мільйонів доларів, зокрема рації, боєприпаси та протитанкові ракети Javelin.

Читайте також: Держдеп схвалив продаж Україні зброї на понад півмільярда доларів

Державний департамент США погодив продаж нової партії “Джавелінів” Україні на початку жовтня 2019 року. Тоді йшлося про 150 ракет і 10 пускових установок для них на суму понад 39 мільйонів доларів, нагадує “Радіо Свобода”.

“Джавелін” (Javelin) – американський переносний протитанковий ракетний комплекс (ППРК), призначений для ураження танків та іншої бронетехніки, він здатен діяти і проти оборонних споруд, а також проти безпілотників, вертольотів і гвинтомоторних літаків, що заходять на посадку.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Какие обыденные вещи вызывают острые приступы аллергии?

Телевизионный доктор Сара Каят рассказала о том, какие вещи провоцируют приступы чихания...

Растения, которые кажутся безобидными, но на самом деле опасны

Некоторые существующие растения в саду могут иметь в своём составе яд.

Как наладить отношения с кошкой на её языке?

Коты это довольно капризные животные, которые часто имеют своеобразный характер, поэтому это...

Стоит ли переживать если ребёнок часто болеет? Мнение врача

Многие родители, у которых есть маленькие дети могут чувствовать, что частые болезни...