Суббота , 4 Май 2024
Общество

В Україні в листопаді буде, як навесні в Італії, коли медики змушені будуть з трьох пацієнтів обирати одного, чиї шанси на одужання найвищі, – інфекціоніст

Ситуація з COVID-19 в Україні з кожним місяцем погіршуватиметься, вважає керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю, інфекціоніст Андрій Александрін.

В інтерв’ю виданню “Главком” він заявив, що навчальні заклади в країні можуть закритися на карантин вже наприкінці вересня.

“Дитяче населення є однією з рушійних сил розповсюдження ГРВІ, зокрема й COVID-19. І найближчим часом зростання захворюваності за рахунок дитячого населення піде ще більше, бо хоч діти й не є групою ризику, вони є носіями. Діти можуть заражати своїх батьків, бабусь і дідусів. Я впевнений, ситуація буде такою: 1 вересня діти пішли до школи, у кінці вересня всі школи закриються”, – сказав він.

За словами Александріна, населення “дуже розслабилося”, воно не довіряє центральній владі.

“По-друге, за моїми спостереженнями, наразі величезна проблема – внутрішньоколективні спалахи. Одна хвора людина прийшла на роботу на велике підприємство, там почхала-покашляла, усіх позаражала і за кілька днів отримала лабораторне підтвердження COVID-19. Ось вам і спалах”, – зазначив лікар.

Він вважає, що суттєве погіршення ситуації з коронавірусом буде вже за кілька місяців.

“Я не хочу лякати, просто як інфекціоніст розумію: у кінці жовтня – на початку листопада ми отримаємо точно таку ситуацію, яка була навесні в Італії чи Іспанії, коли до лікарні звозитимуть величезну кількість хворих, медики змушені будуть з трьох пацієнтів обирати одного, чиї шанси на одужання найвищі, і лікувати його”, – додав Александрін.

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Признаки неуважения, с которыми сталкиваются все

Часто можно столкнуться с неуважительным отношением к себе со стороны другого человека.

Почему женщины не должны бояться потерять мужчину? Мнение психолога

Женщины в основном всегда имеют страх расставания со своей второй половиной.

Сколько украинских школ изучают русский язык как отдельный предмет?

По состоянию на 20 июля 2023 подконтрольной украинскому государству территории работало 10...

Спонтанные подарки: когда дарить цветы без повода

Спонтанные подарки зачастую несут в себе глубокий смысл и особую ценность.