Пятница , 3 Май 2024
Общество

Юлія Тимошенко: Захистити людей, підтримати медиків – діяти треба негайно

Влада згаяла час і не підготувалася до стрімкого поширення епідемії, тому зараз потрібні професійні й скоординовані дії, щоб виправити ситуацію і захистити життя та здоров’я кожного громадянина, як це робиться сьогодні у світі.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» під час спілкування з медичними працівниками Прилуцької центральної міської лікарні на Чернігівщині.

Вона наголосила на п’яти невідкладних кроках, які потрібно негайно втілити в життя. Зокрема, план Юлії Тимошенко передбачає:

– відкриття єдиної багатоканальної гарячої лінії, номер якої знатиме кожен українець, і куди за допомогою звертатимуться всі, хто відчує перші симптоми коронавірусу;

– забезпечення безкоштовними тестами, які мають братися впродовж доби після звернення на гарячу лінію, і робитися за 24 години;

– запровадження мобільних бригад, забезпечених автотранспортом, засобами індивідуального захисту та наборами для тестування – хворі не повинні виходити з дому для консультації з лікарем і здачі аналізу;

– надання безкоштовних ліків усім, хто отримав підтвердження хвороби, за протоколом, затвердженим Міністерством охорони здоров’я;

– розгортання додаткових ліжок та перепрофілювання лікарень під допомогу хворим на КОВІД.

Юлія Тимошенко, переконана – безкоштовне тестування потрібно було запровадити набагато раніше, не витягуючи з кишень людей останні гроші в без того непростий період.

«Батьківщина» неодноразово наголошувала на необхідності безкоштовного тестування у приватних клініках. Утім, влада спромоглася втілити це лише зараз, під нашим тиском! Така ж ситуація наразі складається і з залученням вітчизняних виробників кисню та медичного устаткування. Країна могла б забезпечувати людей необхідними засобами й сприяти їх виробництву в Україні. Але чомусь на такі рішення у влади не вистачає політичної волі», – обурилася Голова партії.

Під час спілкування із лікарями Прилуцької ЦМЛ, лідер партії також зазначила, що фракція «Батьківщина» ініціюватиме внесення змін в бюджет, щоб передбачити гроші на забезпечення людей безкоштовними тестами та ліками, як під час стаціонарного, так і амбулаторного лікування, а лікарів -гідною зарплатою та доплатами.

«20 жовтня ми ініціюватимемо перегляд того рішення по бюджету, яким виділялися гроші на КОВІД. Це потрібно для того, щоб перерозподілити кошти й направити їх, у тому числі на безкоштовні ліки, на безкоштовні тести як в державних, так і в приватних лабораторіях і обов’язково на заробітні плати лікарям. Потрібно, щоб медики отримали обіцяну надбавку у 300%. Нам потрібно сьогодні з усього світу зібрати наших лікарів додому і забезпечити їх гідними зарплатами, не нижчими, ніж у сусідній Польщі», – запевнила Юлія Тимошенко.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Почему женщины не должны бояться потерять мужчину? Мнение психолога

Женщины в основном всегда имеют страх расставания со своей второй половиной.

Сколько украинских школ изучают русский язык как отдельный предмет?

По состоянию на 20 июля 2023 подконтрольной украинскому государству территории работало 10...

Спонтанные подарки: когда дарить цветы без повода

Спонтанные подарки зачастую несут в себе глубокий смысл и особую ценность.

Почему мы идеализируем партнёра? Замечание врача

Видеть лучшие черты в своём партнёре может быть отличной чертой для любой...