Пятница , 3 Май 2024
Общество

Аборт – це не вбивство Бетховена, бо небажана дитина ніколи не стане щасливою, якою б талановитою вона не була, – думка

Ні, друзі, грунтовно влізати в шухер навколо абортів, чи цькувати амбітного батюшку я не буду.

Лише скажу, що: батюшку ви самі викохали до його рівня самооцінки левел2 “бог2, а аборт – це не завжди вбивство у площині віри та моралі. Це моя думка, пише Любов Бурак у своєму Facebook, інформує UAINFO.org.

Здебільшого – це намагання жінки знайти вихід із безвиході. І так: аборт – не вихід, лише його ілюзія. Вузька шпаринка, яку показує розпачлива свідомість. Ця шпаринка здається жінці просвітком, шансом, можливістю, хоча, насправді аборт є міною сповільненої дії, яка з часом вибухає. Або безпліддям, або хворобами, або такою темною душевною безпросвітністю, якої не побажаєш ворогам.

Проте, я за те, щоб зберегти жінкам можливість цього страшного вибору. Бо життєві ситуації бувають різними. А живемо ми в країні з системою цінностей та соціальною моделлю, зміщеними в таке дно, що видряпуватись до цивілізації нам іще кілька поколінь.

Церква проповідує святі та правильні речі. Але, церква, попри норму Конституції, у нас настільки поєднана з державними чинниками, що на сьогодні вона є не здатною боротися із власними моральними та меркантильними спокусами.

Свого часу я мала дуже прикрий досвід, після якого мені дуже важко було повернути собі віру в Бога, а до церкви я не ходжу досі.

Попри чисельність церковних структур для молоді, жінок, матерів, попри наявність усіх її допомогових центрів, церква не здатна підтримати жінку, яка потрапила в скрутну ситуацію.

Ніхто не допоможе жінці вийти з аб’юзу, ніхто не підставить плече, ні одна добра церковна, чи державна душа не підтримає матеріально і не надасть можливості даху над головою. Порадять терпіти. Пообіцяють молитися.

І пильно спостерігатимуть: витримає жінка, чи ні.

Але, раптом що – засудять і осудять. На це в нас люди – кваліфіковані майстри.

Між словами:”Дав Бог діти – дасть і на діти!” та “Насрала дітей!” – відстань дуже коротка.

Говорити можна багато. Тільки користі з цього ніякої не буде до тих пір, доки в людей не буде відповідального батьківства, а в державі не випрацюється соціальна модель, здатна забезпечити гідний рівень життя матері й дитини.

Не варто мені розповідати про те, що аборт – це вбивство Бетховена. Ніколи небажана дитина не стане щасливою, якою б талановитою вона не була. По собі знаю.

А народження заради склянки води – сумнівне виправдання. Бо це народження раба, а не дитини. І це я теж знаю із власного досвіду.

Мій досвід – це загалом вервечка не моїх прагнень, не моїх рішень і не моїх виборів, за які в підсумку відповідаю лише я. Виключно тому, що я – жінка і мама. А отже: мушу, повинна, зобов’язана. І головне – можу.

О, так: всі жінки у нас мусять і можуть. Дожити, дотягнути, дотерпіти. Щоб на старість стати або прикрою тещею, або скандальною свекрухою, або церковною мироносицею-божим обдуванчиком із чорним піднебінням. Найбільше досягнення української жінки – стара мати з купою болячок, випаленими нервами, куцою пенсією, маразмом і деменцією, але щаслива від того, що має кому передати навики власного морально-шолюдискажучого стокгольмського синдрому.

Ще раз: не треба мені про Бетховена. Я не знаю, чи я такою народилась, чи талант прийшов згодом. Але, як у мені вбивають мене саму, навіть, в ситуації, коли я одна працюю і заробляю, на всіх, я знаю дуже і дуже добре.

Що там церква каже? Абортовані діти стають ангелами?

А небажані діти живуть нелюбленими, зайвими, із вселенською спрагою світла, добра і любові, але під обстрілом таких демонів, що, присяйбо, воно того не варте.

Тому я, попри все: мораль, етику, ризики, теорію ймовірності – за те, щоб жінка мала вибір.

Любов БУРАК

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Почему женщины не должны бояться потерять мужчину? Мнение психолога

Женщины в основном всегда имеют страх расставания со своей второй половиной.

Сколько украинских школ изучают русский язык как отдельный предмет?

По состоянию на 20 июля 2023 подконтрольной украинскому государству территории работало 10...

Спонтанные подарки: когда дарить цветы без повода

Спонтанные подарки зачастую несут в себе глубокий смысл и особую ценность.

Почему мы идеализируем партнёра? Замечание врача

Видеть лучшие черты в своём партнёре может быть отличной чертой для любой...