Суббота , 4 Май 2024
Общество

Кабмін готує зміни карантину: що відомо

В Україні анонсували перехід України в “жовту” зону. Але, крім цього Кабінет міністрів України планує переглянути правила адаптивного карантину в “жовтих” і “червоних” зонах.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна “Сезон карантинів. Коли в Україні посилять обмеження і що зміниться”.

Нові правила уряд може затвердити вже на цьому тижні, але вони набудуть чинності тільки через сім днів. Міняти обмеження, що діють в різних зонах, не будуть, але вакциновані отримають безліч поблажок.

“Жовта” зона

Зараз в “жовтій” зоні передбачені обмеження щодо заповненості культурних закладів, спортзалів і кінотеатрів. За даними РБК-Україна, Кабмін може дозволити їм не дотримуватися цієї умови, якщо у них буде щеплений персонал і вони будуть приймати у себе вакцинованих відвідувачів.

У “жовтій” зоні поблажки будуть поширюватися навіть на тих, у кого поки тільки одна доза щеплення.

Який відсоток вакцинованих потрібен для того, щоб продовжити роботу без обмежень – 80 або 100 – це поки обговорюється. Схожі норми уряд вже затвердив для навчальних закладів.

За інформацією видання від джерел в Кабміні, з 1,3 млн співробітників освітніх закладів першу дозу отримали тільки 44%, а другу – 34%. Незважаючи на це вводити обов’язкові щеплення для них уряд не планує.

“Червона” зона

У Кабміні схиляються до того, що ресторани, ТРЦ і всі ті заклади, які повинні були закритися за старими правилами, зможуть продовжити роботу за умови вакцинації персоналу та обслуговування тільки щеплених відвідувачів.

У “червоній” зоні одна доза вакцини вже не підійде – ні для персоналу, ні для відвідувачів. Який відсоток співробітників повинен бути щеплений – поки під питанням.

Перевіряти відвідувачів закладів потрібно буде за допомогою внутрішнього свідоцтва про вакцинацію, документи будуть доступні в додатку “Дії”.

Паралельно в уряді роздумують над паперовою формою сертифіката для тих, хто не володіє смартфонами, а також над варіантом довідки для людей, що мають серйозні протипоказання до вакцинації.

Що стосується умов для червоного рівня, то до них слід готуватися на жовтень-листопад. Тоді, за оцінкою МОЗ, Україна може почати “червоніти”.

Транспорт

Для громадського транспорту поки таких нововведень не планують.

Всі ці нові правила почнуть діяти приблизно під кінець вересня, коли країну переведуть в жовту зону.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Признаки неуважения, с которыми сталкиваются все

Часто можно столкнуться с неуважительным отношением к себе со стороны другого человека.

Почему женщины не должны бояться потерять мужчину? Мнение психолога

Женщины в основном всегда имеют страх расставания со своей второй половиной.

Сколько украинских школ изучают русский язык как отдельный предмет?

По состоянию на 20 июля 2023 подконтрольной украинскому государству территории работало 10...

Спонтанные подарки: когда дарить цветы без повода

Спонтанные подарки зачастую несут в себе глубокий смысл и особую ценность.