Пятница , 3 Май 2024
Общество

Скандал з Оленою Фіданян показав, що українці не сприймають “прєлєсті” совка, – думка

Скандал з Оленою Фіданян, керівником Департаменту освіти та науки міста Києва, дуже, насправді, добре показав, що ми виросли, як нація. Бо несприйняття “прєлєстєй” совка, автоматів з газировкою, звідки “нє воровали стаканчики,” виявилося дуже сильним. І коменти під її дописом – це ніяка не спланована травля, а лише справедливий гнів сучасних українців, які знають правду.

Про це  на власній сторінці у Facebook пише блогерка Олена Кудренко, інформує UAINFO.org

Жах в тому, що ми досі маємо деяких освітян, не здатних критично мислити. Тим паче якщо вони десь керують. Що ж виходить: ми, як країна, борсаємося у пострадянській багнюці, вимітаємо з себе совкове мислення, намагаємося дітей виховати європейцями – а нас так, зверху, мідним тазом…

Допис Олени Фіданян у Facebook

Ось вам романтика щодо газировки за 3 копійки – нехай вона перекриє спогади про розстріли непокірних, про депортацію, про дитячу працю на полях, про дефіцит та партійну пропаганду. Ось вам про відсутність ковіду в СРСР – нехай ця чудова новина перекриє ваші спогади про неякісне совкове лікування, приховування справжньої статистики по захворюванням, смертях радянських людей. 

Та що там радянських – мене хвилюють українські люди. Яким в той час не давали бути українцями, відбираючи в них право на волю, залишаючи їм лише ролі скоморохів, які танцюють гопак в червоних штанях. Про титанічну працю саме українців “на благо” радянського процвітання вже й не кажу.

Ну не можна так. Не можна займати такі посади людям, які ретранслюють той факт, що вони залишилися в капкані минулого, та ще й не винесли звідти гірке розуміння, що Україна через СРСР лише втратила дорогоцінні роки свого розвитку, пограбована, використана як людський ресурс на війнах, розв’язаних совком, та окупована. Як би це по-іншому не називали поціновувачі союзу. 

Совок має право на дожиття в думках людей, вийшовших з СРСР. Тихе дожиття, в спогадах, кому як там в цьому совку “пощастило” – у когось же й нормально вийшло пожити? ПреЗЕденту нашому, як він сам каже. Але хай це буде доживати НЕ в мізках наших дітей. Не треба інфікувати маленьких українців неправдою, чи викривленою правдою, чи переписаноїю росіянами історією.

Бо це вже злочин. 

Олена КУДРЕНКО 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Почему женщины не должны бояться потерять мужчину? Мнение психолога

Женщины в основном всегда имеют страх расставания со своей второй половиной.

Сколько украинских школ изучают русский язык как отдельный предмет?

По состоянию на 20 июля 2023 подконтрольной украинскому государству территории работало 10...

Спонтанные подарки: когда дарить цветы без повода

Спонтанные подарки зачастую несут в себе глубокий смысл и особую ценность.

Почему мы идеализируем партнёра? Замечание врача

Видеть лучшие черты в своём партнёре может быть отличной чертой для любой...